Kuusi syytä miksi huippu-urheilijat käyttävät ylipainehappihoitoa

1. Nopeampi palautuminen

HBOT:a on käytetty sekä palautumiseen voimakkaista rasituksista, että vammoista toipumiseen. 

HBOT:lla saadaan veriplasmaan liuenneen hapen määrä nostettua ja sillä voidaan korjata ylimääräisestä rasituksesta ja/tai vammasta johtuva elimen, esim lihaksen lisääntynyt hapen tarve.

2. Nopeutunut vammasta parantuminen

Vamma merkitsee aina tulehdusreaktiota vamman kohteessa (esim lihas). HBOT:lla on anti-inflammatorinen vaikutus, joka siis vähentää vammautuneen kudoksen tulehdusreaktiota ja turvotusta samalla korjaten heikentynyttä verenkiertoa. HBIOT myös edistää uusien verisuonien syntymistä siten edistäen kudoksen paranemista ja regeneraatiota.

Useat kontrolloidut tutkimukset ovat osoittaneet, että HBOT merkittävästi parantaa aivotärähdyksestä toipumista. On arvioitu, että käyttämällä HBOT:a vammasta toipumiseen, urheilija voi palata ”riviin” 50% nopeammin kuin ilman sitä.

3. Edistää suorituskykyä

HBOT:n on osoitettu lisäävän hapenotto- ja hapen hyväksikäyttökykyä. Näiden lisä parantaa aerobista suorituskykyä ja kestävyyttä.

4. Estää vammautumista ja vähentää tulehdusta (inflammatiota)

Lievä tulehdus on usein vammojen taustalla. HBOT vähentää tulehdusta siten estäen vammautumista.- ja edistäen kudosten regeneraatiota “By reducing inflammation and promoting tissue regeneration, HBOT can help prevent injuries from occurring in the firstplace”.

5. Parantaa mitochondrioiden toimintaa

Mitokondriat vastaavat elimistön energian tutosta joten niiden optimaalinen toiminta on hyvän suorituskyvyn avainasia.

6. Edistää rentoutta, flow-tilaan pääsemistä

HBOT:lla on osoitettu olevan parasympaattista hermosysteemiä aktivoiva (ns. neuromodulatioorinen) vaikutus. Flow-tila on merkki optimaalisesta parasympaattisesta aktiviteetista, jolloin suorituskyky on parhaimmillaan.

*Hadanny A ym. Effects of Hyperbaric Oxygen Therapy on Mitochondrial Respiration and Physical Performance in Middle-Aged Athletes: A Blinded,Randomized Controlled Trial. Sports Med Open. 2022 Feb 8;8(1):22. doi: 10.1186/s40798-021-00403-w.

OTA YHTEYS JA VARAA ITSELLESI AIKA HAPPIHOITOON TÄÄLTÄ!